През февруари театър „4хП“ представя театрални приключения на калдъръмените улици

Вече два месеца „4хП“ представя своите постановки на пловдивската публика. Нестандартната театрална сцена отвори врати в Старинен Пловдив в началото на декември. „Сега е време да излезем от пространствата на сцената и да стъпим по калдъръмените улици, да влезем в града, да срещнем героите на Шекспир, например, с гражданите на Пловдив“, заявяват от театъра, представяйки програмата си за февруари.

През февруари 4хП предвиждат 3 съботни приключения със спектакли из града. „Избираме ден от седмицата, който ни дава възможност да се посветим изцяло на случванията, защото те няма да бъдат в рамките на един спектакъл. Те ще бъдат по-скоро процес, изпълнен с различни инициативи, различни заглавия, акции, не само в театралното, но и в градското пространство“, разказват от 4хП.

Представленията започват на 7 февруари: „Един ден, пълен с „Една снежанка, седем джуджета и още нещо…“ – мюзикъл за деца и придружаващи ги родители. Ще бъдат представени спектакли от 15, 17 и 19 часа, като между тях зрителите ще могат да общуват със Снежанка и с джуджетата. Цената на билетите е 3 лева за деца и 5 за възрастни.

В петък 13-и, извън „съботната“ програма – „Секс, никотин и танго“. През целия ден в градските пространства участниците в това паратеатрално случване ще срещат млади, красиви момичета, носещи в себе си плода на греха или изконната мечта самите ние да родим отново себе си. „Две девойки провокират, симулирайки бременност. Това им дава свободата да бъдат това, което не са. Да действат от името на някой друг. Да правят всичко онова, което са искали, но не са могли. Да разсъблекат своя живот до край, до неговата невъзможна голота. И да го видят, за първи път, такъв, какъвто е – “невъзможен”… Цените на билетите са по 10 лева, а за жени на високи токчета, за учащи и пенсионери – по 5 лв.

На съботата 14 февруари – 4хП предлага един ден, пълен с Бракове по любов, една вечер с музиката на влюбените и чаша вино. „Църковният и гражданският брак са се превърнали в културна консерва – нещо формално ние искаме да вдъхнем нов живот в един нов  ритуал, за да може той отново да възвърне своя смисъл. Браковете на Арт-сцена ''4ХП'' се сключват единствено и само по любов. И затова няма ограничения – всеки има право да потвърди любовта си към своя любим човек, животно, идея, предмет. Ритуалът трае около 15 минути, започва пред площада на Арт-сцена ''4ХП''  и завършва в самите пространства на театъра. Церемониите се провеждат по специално записване на тел: 0896195657 или след спектаклите на ''4ХП''. От 19:00 ч. всички, които получиха своето ''Дадайство'' ще могат да празнуват заедно със спектакъла ''Музиката на влюбените и чаша вино''.  Цени на билетите: Пакет за двама: церемония, спектакъл и чаша вино – 20 лв., спектакъл и чаща вино 10 лв., за учащи и пенсионери – 5 лв.

На 28 февруари предстои „Един ден, пълен с човеците на Шекспир или човеците, вътре в нас“. Проектът Човеците на Шекспир е посветен на 450 години от раждането на Уилям Шекспир и включва спектаклите: „Ричард, кой Ричард“, „Време е за Лир“, „Ромео и Жулиета – сонет за безсмъртната любов“, „Хамлет или три момчета и едно момиче“, „Аз, лейди Макбет“. Всички те са инспирирани от анализите на проф. Ян Кот, който разглежда класическите драми в съвременния контекст и отправя предизвикателството към бъдещите театрални поколения да се замислят, колко от техните продукции ще има от Шекспир и колко от самите тях.

Часовете на спектаклите са: 14:00 –– „Ричард, кой Ричард“, 16:00 ––„Време е за Лир“, 18:00 ––  „Ромео и Жулиета – сонет за безсмъртната любов“, 20:00 –– „Хамлет или три момчета и едно момиче“
Цени на билетите: 8 лв. за учащи и пенсионери 5лв.

Пакет за два спектакъла: 12/8 лв.
Пакет за три спектакъла: 16/10 лв.
Пълен пакет за 4 спектакъла: 20/12 лв.

Театър 4хП се намира на мястото на старата поща в Стария град – на площада на Хисар Капия. Той работи в подкрепа на Пловдив като Европейска столица на културата.

Вашият коментар