Пускат в продажба билетите за 19-тата „Сцена на кръстопът“

"Следите са бродерия в паметта, мълчание в
ехото, графика сред клапите на сърцето. Те са
въздишката на отминали сезони, столетия, ери.
Те са движение в несбъдването. Следите са
процепът, през който можеш да огледаш тъгите
и усмивките си. Те са танинът на сълзата и
егото ти. Те са част от всичките ти трепети и
планове…"

Елин Рахнев

Билетите за 19-ия Есенен международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" от днес са в продажба

Специална каса на входа на Драматичния театър и билетният център пред общината са местата, на които ще се предлагат спектаклите от основната програма с изключение на трите премиерни заглавия на Пловдивския театър, съобщават организаторите. Билетите за тях ще се продават само на касата на Драмата.

Мотото на 19-тата "Сцена" е "Театърът: Следите". Откриването е на 10 септември в 19 часа в Дома на културата "Борис Христов". Представлението е на Пловдивския драматичен театър, който ще представи още едно премиерно заглавие – "Няма ток за електрическия стол", на 11 септември от 19.30 ч. в Камерната зала на Драмата.  С премиери под тепетата идват и трупите на Театър "София" – "Ние сме вечни" от Кирил Буховски, и на Пазарджишкия театър – "Деветият ден" от Венци Кулев. 

"Сцената" ще представи пред публиката под тепетата най-награждаваните представления на отминалия сезон – "Къщата на гнева" на режисьора Диана Добрева, "Каквато ме искаш" – на Теди Москов, и "Семеен албум" – авторски текст на Малин Кръстев. Спектакълът ще се играе на два пъти заради интереса към него. Още две заглавия ще се въртят по два пъти заради очаквания интерес –  "Няма ток за електрическия стол"  от Александър Секулов (11 и 21 септември)  и "Свалячи" от Елин Рахнев (12 и 13 септември).

Рахнев ще представи пред пловдивска публика и режисьорското си представление "Любовна афера" с Ернестина Шинова и Димитър Баненкин на 13 септември от 19.30 часа в Камерната зала.  Сатиричният театър също ще зарадва почитателите си с любопитно заглавие – "Дакота" от Жорди Галсеран с Владимир Карамазов, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Александра Василева.

Три са чуждите трупи, които ще гостуват на форума – Мюзикхолният театър "Comme il faut" от Киев, Държавният театър на Анталия и френската театрална компания ,Ив Шьоневоа”.

В съпътстващата програма са включени представяния на книгите на Пенка Калинкова и Николай Ламбрев-Михайловскси, концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени и Акапела, спектакли на студенти от НБУ и кръгла маса на тема "Новото в новата българска драматургия на 21 век".

Съорганизатори на феста, чийто арт директор е проф. Стефан Данаилов, са Министерството на културата, Община Пловдив и Драматичен театър-Пловдив.

Повече за 19-то издание на Сцената може да видите ТУК.

Вашият коментар