Ремонтът на залата на театъра може да започне до месец

3,5 млн. лева ще бъдат инвестирани в ремонт на сцената и Голямата зала на Драматичния театър „Н.О. Масалитинов“ в Пловдив. Обществената поръчка за дългоочаканият ремонт вече е публикувана, като до 22 юни ще се приемат оферти от фирми. Те ще бъдат разгледани на 24 юни, след което след преминаване на законовите срокове и при липса на сериозни обжалвания, ремонтът може да започне още през юли.

Ремонтът на сцената и залата трябва да продължат 180 дни – т.е. 6 месеца и при добро стечнение на обстоятелствата, театърът може да се върне в дома си в началото на 2016-а година.

Работите в залата ще включват ремонт по самата зала, нова сценична механизация, ВиК, отопление и климатизация, пожароизвестяване и гасене, нова ел. система, осветителна техника и оборудване, озвучаване.

Залата на Драматичния театър пострада при голям пожар през 2013-а година. Оттогава Драмата играе в залата на ГДК (бившия Синдикален дом), която дели с операта и още други гостуващи състави. Въпреки това, през 2014-а година пловдивският Драматичен театър бе театърът с най-висока средна посещаемост през годината в цялата страна.

За автора

Вашият коментар