Спектакъл поставя въпроси за проблемите в образователната система

Постановката „Лоши деца“ ще постави важни теми и проблеми от живота на младите на 6-ти октомври от 19 часа в "ZOOM ZONE". Режисьор е  Благой Бойчев, участват Боряна Пенева и Ваня Богданова.

Представлението "Лоши деца" e моно-спектакъл по пиесата „Лоши деца“ на Михаела Михайлов и документални интервюта с деца, учители и родители от няколко столични училища. Едно социално ангажирано представление, което използва изразните средства на документалния театър, за да успее да навлезе максимално дълбоко в проблема с училищното наси лие и образователната система.

Театърът, като социално отговорна институция, не може да стои неактивен по тези проблеми. Спектакълът „Лоши деца” е направен от млади хора за млади хора. Целият екип на проекта се е сблъсквал с проблемите на децата в училище и е усещал проблемите на образователната система. „Понеже медиите неглижират този проблем, или го представят само като временна сензация, а не като реален проблем за решаване, искаме да говорим за него честно и открито, като по този начин искаме да помогнем на поколението, което тепърва се сблъсква с тези проблеми”.

Целта на спектакъла е, като използва текста на пиесата „Лоши деца“ и инкорпорира документални интервюта, направени от екипа на представлението с деца и учители от няколко столични училища, да послужат за едно дълбоко изследване на проблемите в образователната система, като представят гледните точки на родителите, децата и учителите.

Билети на касата на Драматичен театър или онлайн на www.dtp.bg

 

За автора

Вашият коментар