Стефан Вълдобрев се завръща в Пловдив с втора постановка

На 31 октомври в ДК „Борис Христов” ще се състои премиера на театралния спектакъл „Тектоника на чувствата"

Стефан Вълдобрев се завръща в Пловдив с нов спектакъл. Талантливият актьор си партнира на сцената със Стефка Янорова, Пламена Гетова, Вяра Начева и Николина Велчева. Режисьор е Недялко Делчев, когото публиката под тепетата познава със спектакъла „Добрият доктор”. Сценографията е на Петър Митев от пловдивския театър.

Основната героиня в пиесата „Тектоника на чувствата” е съвременна жена, Диана, депутат в Парламента. Тя работи за женската кауза. Независима жена, много отговорна, опитва се да държи всичко под контрол. Но й се изплъзват любовните отношения. От няколко години изживява голяма любов с един мъж. Не живеят заедно, но често са в една компания. Той се казва Ришар и тя не е в състояние да му се противопостави.

Пиесата започва с нейното откритие, че той вече не е толкова страстен както в началото. Не е вече така нежен, внимателен, и Диана се пита дали любовта вече не се е изпарила. Заради това съмнение тя ще разруши всичко. Това съмнение заема такова място в живота й. Начина, по който тя му показва това съмнение е толкова изненадващ, че изведнъж всички карти ще бъдат разкрити, отношенията между всички герои в пиесата ще бъдат повлияни от това съмнение. Всичко ще се разруши, ще се конструира отново, разказва за пиесата си Ерик Еманюел Шмит.

„Тектоника на чувствата” е драма, която задава множество въпроси – възможно ли е да си влюбен и  свободен, да отдадеш част от себе си и пак да си цял, прави ли ни любовта по-силни и по-възвисени, може ли да съхраним полета и красотата на чувството, или то винаги ни смалява до баналния бит. Има ли я Голямата, Красивата, Единствена любов?

С билети можете да се снабдите в билетен център пред Община Пловдив. 

За завръщането на Стефан Вълдобрев на театралната сцена и постановката "Момчето от последния чин" прочетете ТУК

Вашият коментар