Сцена на кръстопът: Между „А“ и „Б“ групата на живота

Сцена на кръстопът е. Ден 3-ти. Малин Кръстев и Герасим Георгиев – Геро се опитаха да представят разликата между „А“ и „Б“ групата на живота в спектакъла „Свалячи“ на Елин Рахнев. Двамата главни герои влязоха в ролите на странични съдии от втория ешалон на българското първенство и многократно търсеха смисъла на съществуването си чрез различни му пътища.

Провалът на персонажите с жените и кариерата се отрази в неуспешен опит за самоубийство, след който идва и заключението, че просто трябва да има такива хора, като тях. Стоящи винаги на халфовата линия – нито в горната, нито в долната дивизия. На които животът, необяснимо, е показал червен картон още в първите минути на мача. 

Представлението е продължение на предишната постановка на Рахнев – „Фенове”, която е най-поставяния драматургичен текст от съвременен български автор, игран в над 30 държави от 2 континента.

Случването му в Пловдив е част от провеждащия се за 19-та поредна година театрален фестивал „Сцена на кръстопът“, на който поетът е креатив.

СНИМКИ от откриването на фестивала със "Сестри Палавееви" може да видите ТУК.

Интервю с Елин Рахнев може да видите ТУК.

За автора

Вашият коментар