Театралният-танцов фестивал „Черната кутия“ за 9-ти път в Пловдив

Един от най-стойностните международни фестивали за театър и съвременен танц „Черната кутия“ ще се проведе в Пловдив за девета поредна година.

Шестнадесет международни спектакъла и пет български ще бъдат представени в рамките на 7 дни от 31 май до 6 юни. По традиция програмата на фестивала включва театър, пърформанс, съвременен танц, както и концерти и творчески ателиета.

Официалното откриване ще се състои в Дома на културата "Борис Христов" в неделя /31.05/ от 21:00 часа с френския театър "Les Gens Du Quai Company", който ще представи постановката  “Как едва успях да не размажа съпругa си”. 

Тази година още можем да се насладим на известни имена като Андреа Хакл от Австрия с видео инсталация "Земя", Jordi L. Vidal Company от Белгия с акробатично шоу, включващо бийт бокс и жонглиране, iMEE Dance Company от САЩ с вечер на съвременния танц,  както и танцовите постановки на Ференц Фехер от Унгария и Naturalis Labor Company от Италия.

Закриването ще се състои на 6-ти юни в Камерна зала на Драматичния театър с гръцката постановка “Другата страна” от Деян Дуковски на Lydia Lithos Dance Theatre. 

Цялата програма на фестивала и пълна информация за събитията може да видите ТУК.

В досегашните издания на фестивала са представени 66 спектакъла от 25 страни от 4 континента. Официални партньори са Община Пловдив, Фондация "Пловдив 2019" и Министерство на културата. Фестивалът е включен в официалните културни календари на Министерството на културата. 

Вашият коментар