Театърът на Армията триумфира отново на пловдивска сцена

Театърът на Армията триумфира отново на пловдивска сцена на 19 януари

Неговите гастроли в града под тепетата се превърнаха в традиция. Публиката този път беше изненадана с уникалната комедия на Емил Атанасов ”Да разлаем кучетата” под брилянтната режисура на Иван Урумов. 

Докосването до родното от позицията на самоиронията винаги провокира и кара зрителя да вярва в пречистващата роля на смеха…. 

Героите са представителна извадка на едно средностатистическо българско село – от обикновените му жители до даскала, попа и кмета…Те живеят с ежедневните си грижи и радости, с всекидневния си бит и изконни традиции. Но когато в това безвремие нахлуят новите порядки на европейската ни принадлежност става нещо неописуемо смешно.

На десетилетните традиции се противопоставя манталитета на едно цивилизовано, но твърде стерилно общество. В този сблъсък се ражда смехът – пречистващ и ободрителен.

Животът и традициите в малкото селце се оказват по – силни от всякакви директиви и разпоредби. Техният триумф е белязан и от талантливите превъплъщения на Васил Михайлов, Иван Налбантов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Веселин Анчев, Милен Миланов, Анастасия Ингилизова, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Гергана Данданова, Асен Кобиларов, Мирослав Пашов и Борислав Стоилов.

Всичко това превръща комедията ”Да разлаем кучетата” в един желан и очакван спектакъл. 

Поради огромния интерес се очакват още дати за град Пловдив. 

Вашият коментар