Трите мечки: „Силният смях на пловдивчани предизвиква земетресения“

Владо Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов говорят за Лятно кино „Орфей“ и предизвикателствата на професията

„Панорамата се радва на все повече и млада публика, която се изключително много харесва комедийните представления“, споделиха организаторите Лили Бързева и Никола Шопов

Владо Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов са в разгара на Националното си лятно турне, което ще продължи до края на месец юни и ще се проведе в 15 български града. В Пловдив те вече представиха „Спанак с картофи“, а сега предстои и Арт“ (15-ти юни). Големите актьори споделят, че за тях театърът е изкуство на хората и именно реакциите на публиката са причината да продължават да се занимават с театър, въпреки спънките по пътя си. 

„Преди две години силният смях на публиката в Пловдив предизвика земетресение по време на играта ни в "Спанак с картофи“, сподели Владо Карамазов

Точно в нощта преди големите земетресения актьорите изнесли представление, на което публиката реагирала с такъв буен смях, че тримата мъже се притеснили да не съборят тепето. По ирония на съдбата на следващия ден по обяд имало силно земетресение. Заради такива забавни съвпадения и такова радушно посрещане от страна на публиката актьорите са избрали театърът да бъде част от техния житейски път. Но между смеха и приятната част от работата им те се сблъскват и с много проблеми.

„Младите хора не са канени правилно в театрите“, единодушни са и тримата колеги.

Актьорите смятат, че е крайно време театърът да започне да се рекламира и да навлезе в пространството на интернета и социалните мрежи, защото от там младите намират информация за предстоящи събития. Споделят, че на техните представления преобладават младите хора. Но въпреки пълните зали има и още много интересуващи се, които не успяват да открият информация за събитията, защото театрите не се стараят да достигнат до тях и отказват да приемат, че сценичното изкуство е продукт като всеки друг и като такъв се нуждае от реклама.

„Сами си извозваме декорите по време на турне“, това споделят като следващ проблем.

Тримата пътуват с бус, шофиран от Юлиан. В буса е натоварен целият декор за представленията. Вероятно това е и една от причините „Дакота“ (изискваща най-много декор) да не се изпълнява по време на турнето в Пловдив. Липсата на организация и подпомагане във вид на човешки и финансов ресурс за съжаление не е нещо ново и изненадващо що се отнася до изкуството в България. Но докато тримата мечока правят всичко възможно, за да зарадват своята публика и тя прави всичко възможно, за да успее да ги види на сцена. Надяваме, че изкуството ще продължи да побеждава всички спънки по пътя.

В тазгодишната театрална програмата на панорамата са включени премиери за Пловдив като „Стая 1313” с Руслан Мъйнов (8 юни), „Вересии” с Мария Сапунджиева (14 юни), „Фалстаф и веселите съпруги” с Тони Димитрова (30 юни), футболна комедия „Свалячи” с Геро и Малин Кръстев (20 юни). Ернестина Шинова ще изиграе в Пловдив своята хитова „Любовна афера” на 3 юли.

Съпътстващата музикална програма през юни месец ще представи на откритата сцена Люси Дяковска и АВА (16 юни) с най-доброто от световния мюзикъл. Пловдивчани могат да се насладят на акустичен концерт на испанката ВЕВЕ на12 юни, както и на новия български етнопроект на Калин Вельов и Нина Николина на 23 юни. На 29-и юни Орлин Горанов и Маргарита Хранова ще представят най-известните си песни от български филми .

Ако времето е лошо, сцената на Концерта зала е мястото, където ще се играят постановките.

СНИМКИ и ВИДЕО от срещите на ученици с актьорите в Пловдив:

Повече за постановката АРТ може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар