Варажалец – необкновената комедия (СНИМКИ)

Стълпотворение от хора в привидно превъзбудено настроение в лятната надвечер пред пловдивския Дом на културата "Борис Христов". Причината?

Поредното поставяне на сцена на култовата българска постановка "Вражалец". Билетите се разграбват мигновено още в първите дни на продажба, месеци преди самото представление и то не за концерт на Лейди Гага, а за комедията „Вражалец“ на Ст. Л. Костов, постановка на  Георги Стоилов.

Но не просто сценарият е от значение тук. Великолепната игра на актьорите Димитър Рачков, Любо Нейков, Деси Бакърджиева, Албена Павлова и Петьо Петков – Шайбата е нужната подправка за този шедьовър. 

Спонтанно подхвърляне на реплики, препратки към други професионални проекти на актьорите (като обръщението на Рачков към Бакърджиева с "Хинова", от което залата избухва в нестихващ кикот), гениално поведение на сцена, всевъзможни импровизации, толкова перфектно втъкани в оригиналния текст, че сякаш отлежали от самото му написване и всичко това отразено в смеха на публиката, който преливаше на гръмки вълни.

Пиесата отразява привидно обикновен сюжет на битовизмите в едно село, с напълно обикновени герои, с напълно обикновени помисли и емоции, но погледнати през напълно НЕобикновения поглед на Георги Стоилов. 

Вихър от емоции, пленяваща игра, която сякаш предразполага зрителя да съпреживее случващото се под прожекторите. 

Всичко това за финал с 4-тириминутни овации. А както знаем – публиката е огледалото за качеството на едно подобно събитие!

Незабравимо изживяване!

Искате ли да сте част от него? Очаквайте следващия "Вражалец"!

Ттелефони за резервация: 0888673600

Вашият коментар