Вражелец – комедията, която осмива всичко родно и ни залива от смях

“Вражалец” на театрална формация Мелпомена отново триумфира под тепетата с още по – провокативни и актуални послания

Постановката се игра за пореден път на сцената на дома на културата "Борис Христов" в неделя пред препълнена зала

Класическата комедия на Ст. Л. Костов е изцяло адаптирана към днешния ден и злободневните проблеми на обществото

Жаждата за забогатяване без полагане на особени усилия за сметка на държавата и обикновения човек е реализирана, като основна сюжетна линия. Кметът на село Гарван с присъщата му глуповатост и наивност (в ролята Станимир Гъмов) разполага безпроблемно с обществените ресурси – пари, хора, власт и е абсолютно убеден, че за това е избран.

Поп Стайко, в ролята на който влиза големия комик Любо Нейков, няма достатъчно панахиди и кръщенетаи се впуска в греховната авантюра за правене на фалшиви пари. Глуповатата, но хубавичка Босилка (в ролята прекрасната Деси Бакърджиева) мисли само как да се задоми за състоятелен мъж, който да удовлетворява елементарните й желания.

Единствена Цвета, в ролята на не по-малко прекрасната Албена Павлова, носи здравия инстинкт на обикновения човек и много скоро стига до истината за измамата на Манчо, в която роля е Петьо Петков – Шайбата. 

Чрез поредица от изключително смешни ситуации на сцената се осмиват недостатъците на родния манталитет, а комедията “Вражалец” даде отново заявка да бъде хит и през този театрален сезон.

Повече за постановката на театрална фомация "Мелпомена" може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар