Вражелец с постановка на Летния театър в Пловдив

Постановката "Вражелец" по Ст. Л. Костов на театрална формация Мелпомена ще се играе отново на Пловдивска сцена на 15-ти юли

Това съобщи директорът на театъра Светлин Стоилов специално за медиакафе.бг. Събитието ще се състои на открито на сцената на Летен Театър. Актьорите на култовата постановка са добре познатите ни водещи лица като Деси Бакърджиева,  Любомир Нейков, Светлана Бонин,  Асен Блатечки и Димитър Рачков.

Билети може да си закупите след 1-ви Май, а касите ще бъдат уточнени допълнително. От сега се знае, че за разпространение на ценните пропуски ще се погрижат и от Женската организация "Зонта клуб" – Пловдив, които са в тясно партньорство с театъра. През месец март, на пролетния бал на "Зонта", който се проведе с благотворителна цел, Светлин Стоилов бе награден с приза Кавалер на Жълтата роза за специални заслуги.

За Постановката:

Една сутрин в китно българско селце пристига вражалец, който предсказва на кмета, попа и двете най-видни девойки, че скоро при тях ще потече река от злато и някой, който е с по-тънък занаят, ще им помогне да я открият… Като всички наивници, които я закъсват за пари, елитният квартет на селото се хваща здраво на въдицата и трескаво започва да търси фотографа Манчо, убедени, че той е човекът с тънкия занаят. След като откриват калъпа за правене на фалшиви пари във фотото му, кметът, поп Стайко, Цвета и Босилка са повече от сигурни, че Манчо няма да откаже да ги вземе за сътрудници в неговата печеливша работа. И наистина, когато го притискат с доказателства за престъпната му дейност, Манчо признава за фалшифицирането на пари, но за съжаление не може да им помогне да забогатеят, тъй като хартията за печатане на банкноти е свършила. Тогава, цел да  се съберат средства купуването на хартия от Виена, кметът и попът основават акционерно дружество, в което се включват почти цялото село. Никой не подозира, че Манчо е изпечен мошеник, който ще ги докара не само до просешка тояга, но и до прага на отчаянието
 
 
Студентският сайт Mediacafe.bg е партньор при отразяване на събитията на театрална формация Мелпомена. Очаквайте скоро повече информация за събитията на театъра.
 
 

За автора

Вашият коментар