Започва фестивалът „Вкусът на Пловдив“

Осмото издание на традиционния кулинарен фестивал „Вкусът на Пловдив“ започва днес в Пловдив. Той ще бъде открит в 17:00 часа пред Туристическия информационен център до Римския стадион с музикално-артистична програма.  

Шатрите на "Вкусът на Пловдив" и този път ще бъдат разположени от двете страни по улица "Райко Даскалов", като ще заемат пространството от Римския стадион в посока подлеза на аптека „Марица“.  

От днес до неделя пловдивчани и гостите на града ще имат възможност да се докоснат до кулинарните изкушения на водещи пловдивски ресторанти и шеф готвачи. Тази година организаторите ще изненадат ценителите на вкусна храна с голямо разнообразие от участници – елитни пловдивски ресторанти, производители на месни, млечни продукти,  българска национална кухня на жар, гръцки кулинарни изкушения и сладкиши.

Част от „Вкусът на Пловдив“ ще бъде и Фермерски пазар „Пендара“, където ще може да намерите продукти за Вашия дом директно от фермата на производителите.

Събитието се организира от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия" – Пловдив, Фондация LocalFood.bg, Община Пловдив, БХРА, РЗК – Пловдив, клуб "Орфей Уелнес".

Вашият коментар