172 ученика се надбягват в Пловдив в голяма луда игра

Точно 172-ма тийнеджъри от Пловдив препускаха като луди в Пловдив вчера. Може да сте ги засекли някъде ако сте се разхождали в прекрасния слънчев  неделен ден, точно когато Бойко Борисов и компания откриваха "новия" ни Римски стадион. И между тях се шмугваха припотени ученици, които старателно търсеха нещо.  Всички те се състезаваха в супер играта „Луд умора няма“ организирана от вече познатите ни People to People International (PTPI) “Smiles”, Plovdiv за втора поредна година. В него взеха участие 43 отбора съставени от по четири души, които трябваше да преминат през 18 различни известни  места, както и през най-различни изпитания, за да стигнат до заветния финал.
Никой от отборите не знаеше предварително нито дестинациите си, нито задачите, които трябва да изпълняват там. Чак след изпълнението на задачата на всяко място, отборите получаваха инструкции за следващата си дестинация.
Начален пункт бе Градската градина, час на започване – 11:00 часа. Част от задачите тази година бяха изработване на оригами на Братската могила (една от най-трудните, според повечето участници), издирване на дърво, посадено от определен човек на Альоша – изкачването на което хич не беше лисно, „лов“ на топчета за пинг-понг от пълен с вода басейн в „Mojito“, познаване на личности от историческо значение пред Регионалния исторически музей и др.
toasty_igra
В двора на СОУ „Отец Паисий“ отборите се „мъчеха“ със силови изпитания, а пък в двора на ГХП „Св. Св. Кирил и Методий“ – бяха „изпитвани“ на въпроси от различна трудност от учебния материал. На Небет тепе отборите пренасяха яйце в лъжица, придържайки я само с устата си – учудващо много от тях успяха да запазят яйцето си цяло! Друга интересна дестинация бе „Toasty“ на Джумаята, където всеки един от четирите члена на отбор имаше за задача да познае определен вид сандвич, пица или напитка чрез опитване – радостта им в момента, в който разбраха за задачата си там, не може да бде описана с думи!
Финалът се оказа „там, където всичко започна“, или отново в Градската градина.
Победители тази година са отбор №14 – Любомир Дренски, Божидар Пейчев, Илин Илиев и Димитър Дрехаров. Те печелят торта от сладкарница „Неделя“, ваучери от „Тоусти“ и „Мохито“ и най-ценното – безплатно членство в PTPI.
Датата на награждаването им тепърва ще бъде обявена. Състезанието се организира с подкрепата на „Toasty“, бар „Mojito“ и „Party Club“.
ludumoranqma
 

За автора

Вашият коментар