Alter-Native събра художници, артисти и поети в центъра на Пловдив (СНИМКИ)

Тази събота и неделя се проведе първото издание на фестивала Пловдив Alter-Native – "Духът на Свободата". В рамките на двата дни градът се превърна в творческа сцена на много млади художници и и поети, които се развихриха в центъра на Пловдив.

Първият фестивал предложи уникална изложба на самата главна улица в неделя следобед, както и поетични четения в събота в клуб Библиотеката. Визуално изкуство бе представено с три авторски филма след официалното награждаване на участниците в неделя вечер. 

Сред поетите на първо място с еднакви гласове от публиката бяха Августин Господинов и Стефан Икога, а на 3-то – Рени Бакалова.

Най-добрите художници бяха избрани с гласуване от жури, в състав: Станимир Видев, Галя Лардева, Блажо Николич, Томиана Томова, Надежда Танева. Първото място грабна Александра Рамирез, а след нея се наредиха Мария Стоенчева и Кристина Кутлова. Всички те получиха парични награди, осигурени от Община Пловдив.

Вечерта продължи с наградаване на конкурса Мисия Студент "Свободата няма граници" организиран от mediacafe.bg. В музикална програма на сцената първи се качиха чаровните дами от Summers Bees. След тях гостите се насладиха на изпълненията на артистичния Иво от Acoustic Corporation, Илко Биров и Петър Борисов.

Организаторите благодарят на всички включили се по някакъв начинв събитието- художниците, поетите, музикантите, фотографите, филмовите творци, клуб Библиотеката, Община Пловдив и Кени от Театър "Хенд" / Hand Theatre.

„За догодина се надяваме и ще работим фестивалът да се разрастне и Духът на Свободата да докосне повече хора“, сподели Павел Начев, основен организатор на фестивала в Пловдив.

Вашият коментар