Дистанционни курсове 2012

Фондация за реформа в местното самоуправление организира паралелно два дистанционни курса, насочени към решаване на някои от проблемите, свързани с местното самоуправление. Те целят да повишат компетенциите на участниците в дистанционното обучение.
Първият обучителен курс  е свързан с ‘’Прилагане на принципите на добро управление на местно ниво’’. Той ще се проведе в периода между 9 март и 23 април 2012 г. Състои се от 5 урока и Заключителен тест. Успешно завършилите го ще бъдат сертифицирани от ФРМС и ще получат сертификатите си по пощата.
Вторият дистанционен курс е на тема ‘’Превенция и лечение на корупцията на местно ниво’’ Той ще се проведе от 9 март и 30 април 2012 г. и се състои от 6 урока и Заключителен тест. Курсът е разработен от ФРМС и Институт за икономическа политика. Базиран е на стратегически 5 – етапен процес, основан на концепциите за интервенция и планирана промяна, които акцентират върху ‘’учене чрез правене’’.
Двете дистанционни обучения са предназначени за представители на местната власт, на НПО и читалища, журналисти, студенти по специалността ‘’публична администрация’’ и ‘’журналистика’’, представители на бизнеса, които имат интерес да работят с общините и на местно ниво.
Желаещите могат да се запишат и за двата курса едновременно, но трябва да го направят до 8 март 2012 г.
За повече информация и записване на сайта на ФРМС – тук и тук.

За автора

Вашият коментар