Джагата, която подлуди Капана (СНИМКИ)

За втора поредна година Капана фест изскача с голяма инсталация на Джага

Главни действащи лица са имено самите посетители на най-големия фестивал под тепетата

И тази година това, което привлича вниманието на големи и малки на 7-то издание на "Капана фест" Лято 2018 е човешка джага. Идеята е на младежката международна организация Round Table 3 Plovdiv. Уголеменият модел на футболната игра събира нейните почитатели от всички възрасти в самото начало на занаятчийския квартал на паркинга в близост до Римския Стадион. Имено там е новото място, на което 3 дни е разположено съоръжението за забавление, което е истински хит в Капана. 

"С организаторите от Капана фест намерихме точното място на Джагата. А интересът към нея е още по-голям от 2017-та, като идват страшно много хора от цялата страна и доста чужденци", споделя Чавдар Търновалийски за mediacafe.bg.

Идеята тръгва от членовете на мъжкия клуб Round Table 3 Пловдив, които са създадени през вече далечната 2000 година. Преди две години те решават да иницират подобен проект, с който да финансират стипендии за най-успешните и талантливи студенти от висши учебни заведения под тепетата.

"Идеята е на наши членове, които често обикалят в чужбина, но аз лично не съм виждал подобна", допълва Чавдар, който е и водещ на инсталацията.

"Това, което ние правим е да намерим младите и успешни хора в града, за да ги подкрепим финансово и да ги стимулираме да продължат с мисията си с това, което правят. Първо подпомагахме домове за сираци, но решихме да помогнем и тези, които имат нужда и го заслужават. За 18 години сме наградили над 60 човека. Единственото, което е нужно да си студент в пловдивските университети", споделя Найден от Round Table 3 Пловдив.

"Джагата е изцяло създадена от нас като конструкция и идея. Разчитаме на хората да ни подкрепят. Някои оставят от 20 стотинки до 100 лева, но за нас е важно да е забавно и да се популяризира кампанията", споделя още Чавдар.

Отличилите се студенти биват селектирани от тежко жури в края на годината, а най-добрите си разделят 11 000 лева, събрани от спонсори, дарения и благотворителни кампании, една от които е имено „Човешките джаги”.

Преживяването е безплатно, но организаторите в лицето на момчетата от Round Table 3 Пловдив приканват всички ентусиасти за скромно дарение по джоба на хората в специално поставена кутия. 

СНИМКИ от награждаването през 2017-та година и кой се нареди в призовата тройка на стипендиантите може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар