Фермерският пазар в Пловдив се мести на ново място

Фермерският пазар, който от известно време радва пловдивчани и ги кара все повече да се замислят какви продукти купуват от пазарите и големит хранителни магазини ще се мести на ново място. Производителите ще могат да показват своята продукция вече във Фитнес клуб "Total sport" още от следващата събота /24.01/ от 11:00 до 14:00 часа.

Фермерският пазар бе притегателна точка за пловдивчани и гостите на града, когато се организираше пред "Инкубатор", на самата Главна улица, но поради различни, независещи от тях обстоятелства, трябваше да бъде преместен на Четвъртък пазара. Организаторите пуснаха допитване до пловдивчани, като за момента желанието им е пазарът да се провежда на двете места – през четвъртък и неделя.

Заедно с фермерския пазар ще се проведе и специално Буркан демо събитие на автентични и био и домашни храни от прооизводителите на Хранкооп Пловдив. Там ще може да разберете каква трябва да е здравословна зимнина, както и кои са вредните добавки в домашните консерви и кои процеси ги правят нездравословни.

Изисква се предварително записване на участниците – кулинари на info@organichno.com. Най-добрите ще бъдат наградени, споделят организаторите Даниела Гозманова и Гергана Кабаиванова.

Мястото на срещата е кафето на Total Sport Fitness & Squash, ул. "Екзарх Йосиф" 13

Събитието е част от проекта „Фермерските пазари в София и Пловдив – събития за устойчиво развитие“, който се финансира от Програмата за подкрепа на НПО в България.

За автора

Вашият коментар