Януари дойде, хайде да яхнем гейм джам вълната

Предстартовото броене до началото на световното Game Jam събитие вече започна

Пловдив ще бъде отново част от създаването най-голямото предприемачеко геймър състезание заедно с поне още 80 града от цял свят

Точно 18 дни делят пловдивските геймъри и програмисти от началото на Game Jam 2018. Поредният startup ще събере в ТУ Пловдив създатели на бордови игри, за да се забавляват заедно. Този път обаче то ще бъде в рамките на 3 дни, от 26 до 28 януари, обявиха организаторите за mediacafe.bg

Събитието ще протече едновременно в над 80 града в цял свят, а България се включва с поне 5 града, сред които са София, Пловдив, Варна, Бургас и Габрово. След уникалните четири Game Jam-а под тепетата и този януари младежите в Пловдив ще могат отново да се възползват от направата на бърза разработка на прототип на игра, експериментиране с нови технологии и обмяна на контакти с хора от различни части на страната.

Доказателство за големия успех на събитието през последните години са пълните зали, нахъсаните предприемачи, ентусиазирани специалисти – разработчици, графични дизайнери, звукови специалисти, както и студенти на едно място, които в рамките на 3 дни създават успешни екипи. Една от целите на инициативата на локално ниво е именно да повиши бизнес интереса към Пловдив, като технически и IT център.

Пловдивският Game Jam и тази година ще запази традицията първият ден да започне с няколко лекции, презентации и дискусионен панел за тенденциите в гейм индустрията, а локацията за втора поредна година ще бъде в залите на ТУ Пловдив – филиал софия. Веднага след информационната част ще бъдат разпределени отборите, които ще представят своите проекти пред жури в края на събитието на 28-ри в ректората на Техническия университет – София в Пловдив. 

Повече за програмата и записването може да намерите ТУК

  • Как протече събитието през 2017-та година може да видите ТУК
  • Повече за Game Jam през 2015-та година може да видите ТУК
  • СНИМКИ и ВИДЕО от 2015-та година може да видите ТУК
  • СНИМКИ от 2014-та вижте ТУК

За автора

Вашият коментар