Кутията на мечтите и Капана фест (СНИМКИ)

Сигурно се чудите каква бе онази синя спалня от Капана, която събра стотици под сините ресни на меките възглавници

Да, това е продължение на онази инсталация, до която се снимаха голяма част от пловдивчани в началото на лятото

Още от началото на възникването си Капана фест даде заявка, че определено няма да играе ролята на просто квартално събитие в центъра на Пловдив. В рамките на толкова малка площ са синтезирани множество култури и артистични дейности. Това пространство даде възможност за изява на много артисти в различни сфери на музиката, изкуството, хендмейд творчеството и ъндърграунд културата. Енергията, която носи фестивала е неповторима, споделят множество хора. Фестивалът се радва на голяма посещаемост и силен интерес не само от страна на пловдивчани, но и на много туристи.ова е вдъхновение, както за организаторите, така и за участниците, които се опитват да ни изненадат с все по-креативни идеи, събития, пърформънси и инсталации. 

Но да се върнем на това, за което исках да ви споделя – кутията на мечтите или водопада от синя магия в който се открояваха леки светлини, който бе разположен в близост до Римския стадион. Няма как да не искаш да минеш през това вълшебство, на което имаше ясно оставено послание.

За да се види цялата магия на Кутията на мечтите, посетителите трябваше да легнат върху върху възглавниците, които бяха поставени там, играейки ролята на меки облаци, върху които хората релаксират, наслаждавайки се на гледката над тях. Пълният блясък на кутията на мечтите се виждаше след залез. Тогава, лежейки на своеобразните облаци, посетителите можеха да се насладят на всички около тях и да си представят, че върху тях се изсипва син водопад от звезди. 

Идеята на кутията на мечтите е да потопи посетителите в спокойствие и уединеност. Приказните цветове и романчтината нотка, които внасяше инсталацията бяха този магнит, който така силно привличаше хората, към тази синя кутия на мечтите. 

В кутията на мечтите всеки можеше да се откъсне за миг от цялата еуфория на фестивала. Носейки в себе си заряда на единствения по рода си фестивал, кутията на мечтите беше друг, различен свят в рамките на едно толкова пъстро и пълно с живот събитие. 

Ето и какво послание оставиха организаторите за Кутията на мечтите:

"Спри, позволи си!

Замълчи, събуй се, пристъпи като в свято пространство и го превърни в такова.

Пусни сетивата си да изживеят светове и мисълта си да мечтае. Защото понякога, когато четири стени се затварят около теб, всъщност изчезват безброй други. 60K's Dream Box е сенсориална арт инсталация представляваща своеобразна стая, която посетителя е поканен да изживее.
 
Изграждайки едно интимно, медитативно пространство в пълен контраст със случващото се около него подканвам миновачите да си позволят да помечтаят, да останат сами със себе си и изживеят една паралелна реалност.

Капана фест ни зарежда с много нови емоции и преживявания и всеки път ни оставя нетърпеливи до следващото издание на Фестивала на творческите индустрии. 

СНИМКИ от Капана фест 2017 – Есен  може да видите ТУК

Вашият коментар