Любо Киров и Деси Бакърджиева блестят на бала на „Жълтата роза“ в Пловдив (СНИМКИ)

Огромен букет от червени рози, шоколадов шедьовър на сладкарското изкуство във формата на великденски заек, книги на Антон Дончев, специално приготвена сьомга и бутилки с домашен ликьор от Ути Бъчваров,  бяха само част от предметите, разиграни по време на търга.

За поредна година в града на тепетата, дамите от ЗОНТА клуб Пловдив, събраха елита на града на станалия вече традиция благотворителен бал на "Жълтата роза". Каузата, за която звездите от родната сцена Деси Бакърджиева, Любо Киров и Ути Бъчваров раздадоха своето очарование беше събирането на средства за стипендии на деца в неравностойно положение, които искат да учат Висше образование. Водещата на бляскавото парти отново бе чаровната Деси Бакърджиева, която внесе допълнително очарование на търга.

 Адвокати, нотариуси, общинари, бизнесмени,зонтиантки от цялата страна се надпреварваха да наддават. Областният управител изненада гостите на бала с голямата си щедрост. Здравко Димитров не отстъпи на никой огромният букет. Кърваво червените рози бяха поднесени от Любо на съпругата му под звуците на едноименната му песен. 

Статуетката „Кавалер на жълтата роза”, която са получавали Светлин Стоилов от "Мелпомена" и ректорара на ПУ Запрян Козлуджов, тази година получи бившия зам.министър на образованието доц. Кирчо Атанасов. Президентката на Зонта – Пловдив Мариана Обретенова, която го остави без думи от изненада, правейки лирична ретроспекция за рицарството. Съпругата на бившия директор на Математическата гимназия в Пловдив, която е една от основателките на пловдивският клуб Зонта е пазела два месеца тайната за награждаванетому. Развалнуваният Кавалер на жълтата роза нарече зонтиатките  "тайно общество".

Залата на бала блестеше от великолепие, стил и пищност. С  женски финес и класа, дамите от ЗОНТА клуб Пловдив, не бяха пропуснали нито един детайл в организацията, за да направят вечерта на гостите незабравима. Показателно е,че седмица преди събитието поканите бяха разпродадени. Президентката на клуба разказа историята на организацията и каузите на пловдивския клуб.

Препълнената зала и преповдигнатото настроение помогнаха за резултата от инициативата, като събраха 15 500лв. Поздравления на всички станали част от бала.

СНИМКИ от бала през 2015-та година може да видите ТУК

СНИМКИ на последното участие на Любо Киро във Vogue може да видите в PlovdivClubs ТУК

За автора

Вашият коментар