Младежи направиха голямо дарение за пловдивска болница (ВИДЕО И СНИМКИ)

Младежите от два пловдивски клуба зарадваха лекарския екип на пловдивската болница МБАЛ ”Св. Пантелеймон” – Пловдив вчера сутринта, правейки сериозно дарение за нуждите на новородените в АГ отделението

20 младежи на различни възрасти, от два пловдивки клуба, тези на Ротаракт клуб Пловдив – Филипопол и Интеракт клуб – Филипопол успяха да зарадват целия лекарски екип на АГ отделението към МБАЛ ”Св. Пантелеймон” дарявайки перфузор и 3 болнични легла за новородени деца. 

"Перфузорът представлява много точно дозиране на лекарствените средства, както и за парентерално хранене на кърмачета и недоносени бебета", 

сподели президентът на Ротаракт Катерина Халкалиева за mediacafe.bg

Уредът, който се използва в момента в многопрофилната болница в квартал Кючук Париж е на 16 години, а лекарите с голямо удоволствие приеха дарението, като им разказаха как работи отделението и колко бебета се пояяват на бял свят месечно при тях. Момчетата и момичетата от своя страна обещаха, че  това няма да е последното дарение и ще се отнесат с нужното уважение, ако болницата има нужда и от нещо друго, с което те могат да помогнат.

Парите бяха събрани след Коледната инициатива на 20-ти и 21-ви декември миналата година в един от пловдивките молове, където след щедростта на пловдивчани бяха събрани 4100 лева. Ротарианците отчетоха базара, като доста успешен, като всички артикули, които бяха изложени на него са ръчно направени от младежите от двата клуба.  

Вижте какво сподели Катерина Халкалиева веднага след направеното дарение за mediacafe.bg:

 

За автора

Вашият коментар