Младежи от цялата страна дискутират развитието си в Пловдив (СНИМКИ)

Млади хора от цялата България се събраха в Пловдив на Национална конференция на лидерите

Председатели на клонове, клубове и активни членове се обединиха в полза на бъдещето развитие в страната. Форумът е първото мероприятие на Национално Сдружение „Младежки Глас” в национален мащаб. Конференцията се провежда в Пловдив за период от 2 дни /28-29.05/ Младежите дискутират по различни направления включващи 4 основни панела.
 
"Днес показваме, че не само бъдещето, но и настоящето е в младите хора на България! Потенциалът, който имат те е във всички сфери на обществото. Гордея се, че екипът на най-голямата Организация на младите в страната работи ежедневно за да развива способностите и да подкрепя новото поколение. Продължаваме с още по-големи сили да отстояваме и развиваме позициите на младите хора в обществото, те го заслужават", сподели Тодор Йосифов председател на Сдружение „Младежки Глас” България.


 
„Изключително ми е приятно да видя толкова много млади хора на едно място. Нашата цел е да чуем от вас какви проблеми имат младите хора. Да се обедим с общи усилия и да поставим тази година 5 съществени проблема, за да ги решим. Основната ни цел е в краят на годината да конкретизираме какво действително искаме да променим, и да набележим мерките и конкретни решения. Пожелаваме успех на форумът”, каза Зорница Георгиева, която е председател на „Дамски дипломатически клуб на приятелството”.
 
Основните теми, които се засегнаха в младежкия форум обхвана младежкото предприемачество, професионалното и неформалното образование, здравословният начин на живот и различни актуални теми обвързани с ежедневието на младите хора. Младежите представиха анализ от едномесечната анкета на сдружението за проучване на мнението относно аспекти на социалните условия. Над 800 души попълниха и изложиха своите виждания за развитите в България.

„Човек променя стъпка по стъпка вътрешния си свят и след това на свой ред променя всички хора, до които се докосва”, добави Борис Вълев, областен председател на Национално Сдружение „Младежки Глас” клон Пловдив.

Ключовият резултат от националния форум е създаване на стратегия за развитие на младите в България в следващите 10 години. Форумът се осъществява със съдействието на „Дамски дипломатически клуб на приятелството”.

Вашият коментар