Младежките организации в Пловдив: „Скейтърите заслужават повече уважение и внимание“

Срещи си поставят за цел обединение на младежките организации и промяна на средата ни на живот в бъдеще, гласност на заобикалящите ни проблеми и настояване за тяхното решаване

В петък, на 22-ти април се проведе третата среща на младежките организации в Пловдив в новата сграда на Гребния канал. Целта ѝ естествено, както и в предишните срещи бе обединяване и развитие на младежките организации, диалог и сътрудничество помежду им, колективна борба срещу проблемите, които всеки среща в ежедневната си работа. Разликата от предишните две събирания бе, че тя бе иницирана от самите тях в партньорство с местната власт в лицето на зам,кмета по "Младежта и спорта" г-н Георги Титюков. 

Водещ на дискусията беше Даниел Джинсов от МСМРБ (Младежко Сдружение за Мир и Развитие на Балканите). В срещата се включиха около петнадесет младежки организации (сред които БЧК, „Сдружение многоточие“, „BG Бъди активен“, „WakeЪп България“, „Аз обичам Пловдив“, JCI, НАРД, Младежка медия "Mediacafe" и много др.).

След обсъждане на предизвикателствата, пред които се изправят организациите, като най-големи проблеми се изведоха липсата на ресурси, приемственост и доверие, както и голямата бюрокрация. Повод на дискусия станаха и завишените очаквания на младите, емиграцията, водеща до липса на човешки ресурс, и влиянието на средата, с която са свикнали децата.

Интересен беше и въпросът за липсата на уважение към спорта от страна на съвременния пловдивчанин, и най-вече що се отнася до нестандартните спортове, като скейтърския. 

Организациите приеха да бъдат провеждани редовни срещи с представители на всяка една от тях, както и да помагат, с каквото могат на колектива. Следващата такава среща ще се проведена 25-ти май, отново от 18:30 ч. в „Младежки център Пловдив“. 

 

За автора

Вашият коментар