Под тепетата на Коледа: 600 ученици събраха 4 000 лева за болно момче с голямо парти (СНИМКИ)

4000 лева събраха ученици от няколко гимназии в Пловдив ден преди Бъдни вечер за Атанас Златев.

19-годишното момче от Шумен се бори за живота си вече повече от две години. Атанас Петромилов Златев страда от рядка форма на рак и единственият му шанс е скъпа операция във Виена, където лекарите гарантират успех.  

Благотворителната инициатива в града под тепетата бе организирана от PTPI Smiles в голям пловдивски музикален клуб. От 19:00 до 22:00 часа над 600 момчета и момичета се забавляваха и събираха средства за болното момче. Събитието бе подкрепено от певеца Галин, който пя без хонорар за Атанас. 

Атанас Златев се разболява, когато е ученик в 12 клас в ПМГ „Нанчо Попович" .19 – годишния Наско от 2 години страда от рядка форма на рак- карценом на цекума с мета перитонеум и мета черен дроб.

Лекарите в България се борят за живота му, но силите им стигат дотук. Наско претърпя 3 неуспешни операции и множество химиотерапии. Състоянието му се влошава. Направен е консулт в университетската болница във Виена. Там се съгласяват да му направят животоспасяваща операция, която не се практикува в България. Обещават пълно излекуване. Професорите са обяснили, че няма как точно да предвидят сумата, защото не се знае как ще протече операцията и какво ще се приеме следоперативно. Още не е дадена план – сметка, но сумата ще е над 50 000 евро.

На 11 януари трябва да замине за Виена, като датата за операцията му е 13 януари с хирург професор Хофман и онколог проф. Прагер (Университетска болница Виена Akh). За всеки, който желае да помогне на Наско, да се излекува и да сбъдне мечтата си да стане лекар, е отворена дарителска сметка"

  • Титуляр: Атанас Петромилов Златев
  • Инвестбанк: BG02IORT80061002930200
  • BIC: IORTBGSF BAE: IORTBOOG

Няколко дни преди това членовете на PTPI от Руската и Английската гимназия в Пловдив организираха благотворителен база във форум Тракия на 19-ти декември. ВИДЕО и СНИМКИ може да видите ТУК.

Музикалните събития събрани на едно място в Пловдив може да видите само в nightclubs.bg

Снимки: Елена Димитрова

Вашият коментар