Посвещават издание на „Вечери за наивници“ за 10-ти ноември

Този четвъртък ще се състои специално издание на „Вечери за наивници“, посветено на годишнината от 10 ноември 1989 година

Вечер за наивници ли беше онази емблематична ноемврийска нощ, в която милиони българи гледаха новинарската емисия по Първа програма и слисаната физиономия на Тодор Живков? 10 ноември донесе краха на един от най-дълго управлявалите диктатори в Европа, а редом с това и противоречива историческа оценка за случилото се на самата дата – за успехите, провалите и продължителността на Прехода.

Отвъд клишетата и предъвканите до болка въпроси по темата откриваме много неразказани и вълнуващи лични истории на преките участници в събитията от онези години. В търсене на изгубената романтика и един различен прочит на Прехода, поканихме трима от автентичните носители на духа на промяната – единствения процес, чийто успех зависи от общото действие, отговорността и свободата на всички ни.

Гости на „Вечери за наивници“ на 10-ти ноември ще бъдат:

•Филип Димитров – министър-председател на България (1991-1992 г.); лидер на СДС (1990-1994); депутат в 36-ото и 37-ото и зам.-председател на 40-ото НС (2005 – 2008 г.);

• Васил Гюров – музикант, композитор и основател на групите „Кале“ и „Ревю“;

• Юлия Христова – музиковед, пианист, създател на първата частна концертна агенция в България /1990 г./ и на Нов симфоничен оркестър /1991 г./.

Модератор и двигател на дискусията ще бъде Саша Безуханова – основател и председател на борда на MOVE.BG.

Специално издание на "Вечери за наивници" предстои този четвъртък  (10 ноември) от 19:00 в Дома на MOVE.BG на ул. Сердика 20, София.

Можете да се регистрирате за събитието предварително тук

Вечери за наивници събра близо 200 младежи, които изслушаха историите на "наивниците" в клуб Библиотеката Пловдив. Снимки и видео от нея можете да видите ТУК.

Вашият коментар