Римският стадион в Пловдив отново засия в синьо след акция на младежи (СНИМКИ)

На 24-ти октомври емблематичният за Пловдив Римски стадион светна в синьо по повод Международния ден на ООН

Zonta – клуб Пловдив съществен принос към кампанията и важна роля към ООН

В този ден емблематични световни паметници на културата и значими сгради се осветяват в наситеносин цвят, защото именно на тази дата се отбелязва годишнината от влизане в сила на Хартата на Организацията на Обединените нации. Това е уставът, който сформира ООН като организация, имаща за цел да опази световния мир.

Затова Z клуб Пловдив – младежкото подразделение на Зонта клуб – Пловдив, тази година отбеляза 73-я рожден ден на ООН, като освети в синьо една от емблематичните забележителности на бъдещата културна столица – Римския стадион. Като признато вече културно средище, той заблестя в синьо, солидирайки със световните надежди за едно по-справедливо и светло бъдеще.

Бяха раздавани лентички и информационни брошури, свързани с Глобалните цели на ООН и в частност предложената от Зонта Интернешънъл Цел 5 – Равенство между половете.

Този ден се отбелязва и от Зонта Интернешанъл – международната неправителствена организация с 30 000 членове в 67 страни, бореща се за овластяване на жените по целия свят чрез сървис и застъпничество. Зонта Интернешънъл, която през 2019 г ще чества своята 100 годишнина именно в Пловдив, има съвещателен статут в ООН и участва дейно в 16-те дни срещу насилието с мащабната си кампания „Зонта казва НЕ на насилието над жени и момичета”.

Вашият коментар