В Коматево отправят покана за приятелство между поколенията

Покана за приятелство между различните поколения в квартал Коматево ще се състои тази неделя

Инициативата на театралната организация „Театър на отговорността“ дава възможност на младите хора в квартала да запишат с телефоните си истории за сприятеляване от живота на по-възрастното поколение там. „Как баба срещна дядо?“ се превръща във видео репортаж и с помощта на тези съвременни изразни похвати, срещата между две различни поколения се превръща в забавление.

Събраните истории са в основата на сценарий, който актьорите, режисьорите и децата заедно оформят, а финалът на съвместния им творчески процес ще се превърне в интересна сценична, интерактивна презентация, която всички заедно ще представят в неделя в читалището.  

Проектът „Покана за приятелство“ е инициатива, която подпомага младежката активност в квартала, насърчава по-доброто общуване между различните поколения и стимулира дейността на читалището. 

„Покана за приятелство“ е събитие от програмата на „Пловдив 2019“ и фокус Читалища, в партньорство с „Театър на отговорността“. Събитието ще се състои на 10.06.2018г. от 17.00 часа в НЧ „Иван Вазов – 1937“, в пловдивския квартал “Коматево”. 

Снимка: Илия ДИМИТРОВ

Вашият коментар