На зелено в Студентски град

Студентски град ще стане "зелена зона" за по левче на час

До два месеца кметът на район „Студентски“ Димитър Дилчев ще внесе в Столичния общински съвет цялостен план за въвеждането на зона за платено паркиране в „Студентски град“. Предвижда се въвеждането на зелена зона, която в столицата струва по 1 лв. на час.

Все още не мога да кажа с точност улиците, които ще бъдат направени на зелена зона, но със сигурност платеното паркиране ще бъде въведено в целия квартал“, обясни пред медиите Дилчев.

По думите му въвеждането на зелена зона в „Студенстки град“ е наложителна, тъй като проблемът с паркирането там се задълбочава. Все повече автомобили паркират на платното по главните булеварди и улици, което затруднява движението и осуетява придвижването по тях.

Дилчев обясни, че екип от експерти в районната община изготвя подробен анализ на улиците и площите за паркиране в кваратала, за да се реши къде трябва да бъде зонирано.

Все още обаче не сме решили как ще организараме местата за паркиране за студентите, които живеят там. Сега мислим вариантите къде да е безплатно за тях, за това и ще внесем долада до 2 месеца, за да изпипаме всичко“, каза още Дилчев.

За автора

Вашият коментар