Преизбраха Яна Вангелова на национална среща на студентите в УХТ (СНИМКИ и ВИДЕО)

Яна Вангелова бе преизбрана за председател на Националното представителство на студентските съвети през уикенда под тепетата

На форума, чийто домакин бе Университетът по хранителни технологии, бе представен екшън-план за дигитализация на образованието

Яна Вангелова бе преизбрана за председател на Националното представителство на студентските съвети /НПСС/ по време на отчетно-изборно събрание, провело се в Университета по хранителни технологии под тепетата. Висшето учебно заведение бе домакин на форума, събрал през уикенда студенти от цялата страна, а новият председател бе избрана с 30 гласа. На специална пресконференция днес бе предсатавен новият й екип, в който влизат председателите на студентските съвети на УХТ и АМТИ.

Зам.-ректорът по проектната и информационна дейност проф. Николай Менков подчерта важната роля на студентските съвети в съвременното динамично време като партньор и важен фактор за обратната връзка – тази от студентите към преподавателския състав. Той определи партньорството между Студентския съвет и академичното ръководство на УХТ като отлично. 

Екипът в Изпълнителния съвет на Националното представителство на студентските съвети е обновен. 

„Надявам се с него да надградим и доразвием свършеното дотук и постигнем нови успехи. Имаме много иновативни предложения за консервативната среда, в която работим“, посочи Яна Вангелова. 

Като добра практика тя посочи постигнатото за първи път от 10 години насам увеличение на средствата за стипендии – нараснали са минималния и максималния праг, както и стипендиите за докторанти. „Съзнаваме, че това не е достатъчно, имаме още много работа в тази насока, но трябва да се предприемат и тези стъпки, и действия, за да успяваме да задържим младите хора у нас, както и занимаващите се с наука млади специалисти“. 

По време на отчетно-изборното събрание е бил представен екшън-план за дигитализация на образованието, стана ясно от изявленията на младите хора. Те бяха категорични, че приветстват въвеждане на повече дигитализация в образованието по време на обучение и на администрирането във висшите учебни заведения като електронни студентски книжки, например.

Ето какво сподели Яна Вангелова преед камерата на mediacafe.bg:

Вашият коментар