Пловдив с най-добрата система за лазерна епилация

Лазерната епилация е тествана още през 70-те години на миналия век, но добива широка популярност през последните две десетилетия. 

Лазерна епилация е метод, който бързо набира повече поддръжници и сред медицинските специалисти със своите отлични резултати, дълготрайност на епилацията, безболезненост на процедурата, и не на последно място, с по-ниската цена в сравнение с другите епилационни методи като бръснене, депилация, кола маска и механична епилация.

По своята същност, лазерната епилация е процес на премахване на нежеланото окосмяване с импулси на лазерна светлина, които унищожават космения фоликул. Основният принцип на лазерната епилация е селективна фототермолиза – съгласуване на специфичната дължина на вълната на светлината с продължителността на импулса за получаване на оптимален ефект върху целевата тъкан с минимален ефект върху околната тъкан.

Лазерът предизвиква локално увреждане на тъмната материя (меланин) чрез селективното и нагряване в косъма. Меланинът в стъблото поглъща лазерното лъчение, в резултат на което се произвежда топлина. Светлината се абсорбира от обекти, съдържащи меланин, така че най-добрите резултати се получават при тъмни косми и светла кожа, тъй като лазерът разгражда по-добре богатите на меланин тъмни косми и оказва малко влияние върху светлата кожа, която съдържа по-малко меланин. Това значи, че всички части от тялото могат да бъдат подложени на лазерна епилация с изключение на зоната около очите.

За постигане на добри резултати е нужна модерна апаратура, която да осигури безопасността, качеството и дълготрайния ефект на процедурите. Факторите, които влияят на качеството на лазерната епилация, са дължината на вълната, големината на работното поле, достатъчната доставена плътност на енергията, специфичната дължина на импулса и защитата на кожата, която се осигурява от специализирана охлаждаща система. 

Специалистите единодушно определят за най-добри александритните лазери, които имат най-добри характеристики.

Например, лазер център "Армада" в Пловдив разполага с една от най-добрите системи на Quanta System, специално пригодена за лазерна епилация, поръчана директно от италианския производител. 

Не по-маловажна е и подготовката на специалистите, които работят с апаратурата. Форсирането на интензитета на процедурите и неправилното дозиране на топлината върху мястото за епилация може да доведе до увреждане на кожата.

Ролята на специалистите за успешното провеждане на лазерната епилация е първостепенна. Не е тайна, че най-добрите специалисти обичат да работят с най-добрата апаратура – това е така и с лазер център АРМАДА, в който работят едни от най-добрите специалисти в страната. 

Не на последно място, високата цена на лазерната епилация е само мит, който лесно може да бъде проверен и оборен. Макар че цената на една процедура е по-висока от цената на една процедура от другите методи, клиентите се нуждаят от малък брой процедури с лазерна епилация (между 6-9 в зависимост от мястото, което ще се епилира, типа кожа, цвета и дебелината на косъма), за да постигнат дълготраен епилационен ефект.

 

По-малкият брой процедури и по-добрият ефект компенсират по-високата единична цена на процедурите и правят лазерна епилация по-евтина от другите методи. 

Накратко, лазерна епилация е най-добрият, а и най-евтиният, метод за епилация, познат към момента. Нейните преимущества са неоспорими, когато тя се прилага правилно.

А за това са нужни добри медицински експерти и съвременна апаратура. За да се уверите сами в това, можете да посетите лазер център АРМАДА.

За автора

Вашият коментар