Креативна изложба на опаковки в кино Космос

Изложбата "Пaкетиран дизайн, съди по опаковката" е част от фестивала Design week, която ще се проведе в периода 19-28 юни в Кино Космос. 

„Пакетиран дизайн, съди по опаковката"„ е идея на двете дами Адриана Андреева и Бояна Гяурова. Изложбата е посветена на тези нови опаковки и етикети, които са създадени от български графични дизайнери и илюстратори от последните няколко години. В тон с мисията на фестивала Design week да лансира добрите примери от дизайна, подборът на примери не претендира да отговаря на успеха на продадените от тях продукти. 

По-скоро цели да промотира различни подходи в реализацията на опаковки и висок стандарт на естетика и внимание към детайла. Селекцията е субективна и се води по няколко критерии: новост, креативен подход, добре структурирано послание, запомнящо се брандиране, продаваемост, деликатно и интелигентно вмъкване на добавена стойност, променяща естетическите ни възприятия реализация.

Опаковките на продукти, които ползваме ежедневно, често остават извън аналитичния ни поглед, но подсъзнателно подхранват и възпитават чувството ни за естетика и функционалност и така допринасят за по-качествената ни визуална среда.

От рафтовете на супермаркета или магазина за дрехи, заради своите етикети, опаковките стават експонати. Примерите и участниците са различни – от бързооборотни стоки до бутикови такива. Сред 20-те финално подбрани такива посетителите ще разпознаят своя любима бира, пакета за брашно или крема за ръце. Въпреки различните си послания и визуални решения, ги обединява една силна кауза – достойно да представят своето съдържание с добавената стойност на успешно и уникално дизайн решение.

Цялата програма на ONE DESIGN WEEK можете да намерите ТУК.

ONE DESIGN WEEK e платформа, която стимулира и подкрепя развитието на дизайн професионалистите в България. Провежда се всяка година през юни месец. Програмата му включва професионален форум с участието на изтъкнати имена от цял свят и ред събития със свободен достъп за широката публика. През 2014 фестивалът за първи път се проведе в Пловдив. Очаквайте следващото издание от 19 до 28 юни 2015 г.

Вашият коментар