Фермерският пазар в Пловдив откри пролетния сезон (СНИМКИ)

Фермерският пазар Хранкооп Пловдив откри пролетния сезон със свежа местна еко-продукция и млада генерация биоградинари.

Интересът към събитието все повече нараства в отговор на търсенето на чиста и здравословна храна, споделиха организаторите. 

Все повече млади хора и деца се включват в кулинарните и градинарски работилници в клуб TotalSport, съпътстващи програмата на пазара, за да се учат, споделят, развиват и забавляват около съвместните еко-дейности.

Отчитайки интересът и готовността на младежите да се посветят на биоземеделието и традиционните технологии за приготвяне на храни, организаторите на пазара започват дългосрочен проект за подготовка на млади занаятчии.

От 9-ти до 15-ти юни в Пловдив те ще проведат международен младежки форум "Evergreen in the Evergreen" за насърчаване на кулинарното занаятчийство и устойчивото предприемачество. В събитието ще се включат участници от България, Македония и Кипър, за да обменят знания и умения. Ще се срещнат с експерти по биоземеделието и фермери с успешни малки бизнеси в България, които ще ги посрещнат във фермите си и ще им споделят опита си.

Всеки, който има интереси към биоземеделието и кулинарното занаятчийство, може да се включи във Facebook общността "COOLинарна занаятчийска мрежа", където се споделя информация за обучения, събития и възможности за развитие в тези две области.

Фермерския пазар в Пловдив се организира от Сдружение "Устойчиво общество". 

Вашият коментар