Над 3000 нови дръвчета засадиха в Тракия

Над 3000 нови  дръвчета са засадени в „Тракия“ през последните години, а най-големият лесопарк в района – парк „Лаута“, е разширен с около 65 декара. Това отчитат от администрацията в район „Тракия“ и подчертават, че обогатяването и грижите за зелената система се осъществява с помощта на ОП „Градини и паркове“. Над 1100 дръвчета от видовете чинар, липа, бряст, рустифина бяха засадени само при последните залесителни дейности в парк „Лаута“, който непрекъснато се облагородява и става все по-привлекателен за гражданите със своите зони за спорт, игри и отдих.

През последните две години бяха привлечени дарители с помощта, на които бяха облагородени паркове и публични пространства. Бяха засадени над 500 иглолистни и широколистни декоративни дървесни видове – червенолистен явор, червенолистна слива, бреза, магнолия, японска вишна, хималайски бор, атласки и ливански кедър, аризонски кипарис и др,

В район „Тракия” се акцентира и върху уличното озеленяване и кръговите кръстовища. По основните улични артерии и булеварди ОП „Градини и паркове” засадиха над 600 бр. широколистни дървета от вида червенолистна слива, явор, липа, чинар и др. Средните разделителни ивици придобиха нов облик с красивите си цветни фигури и жив плет. Всички кръгови кръстовища в района също са озеленени и облагородени.

За автора

Вашият коментар