Организират бягане до хижа Козя Стена по 2 трасета

Wild Goat Run събира всички планински ентусиасти в един масов крос към хижата

Бягането във и извън града набира все повече популярност сред българите като спорт на открито, който поначало не изисква друго освен силна мотивация и е органичен, защото предполага движения, които са заложени в механиката на човешкия организъм. 

Като част от благотворителната кампания “Професия ХИЖАР”, чиито цели са да бъде осигурена повече публичност около трудностите при стопанисването на планинските хижи в България и да се съберат пари за монтирането на електросистема от независими енергийни източници на х. Козя стена, организираме еднодневно бягане към хижата, което ще протече по две трасета:

 •  от юг със стартов пункт Христо Даново и финиш на хижа Козя стена: 10км, 1280м+, 338м- акумулирана денивелация
 • от юг със стартов пункт Христо Даново и финиш Христо Даново: 24.4км, 1721м+, 1621м- акумулирана денивелация

Състезанието е отворено за всички, без значение дали участниците бягат от скоро, или вече имат опит. Трасетата са подбрани така, че да представляват добро предизвикателство за по-опитните, а бегачите с по-малко опит могат да изминат трасетата до средата – х. Козя стена – и по желание да останат да пренощуват на хижата. Предвидените маршрути са отворени и за най-малките участници, които ще могат да участват, водени от планински водач. 

 • Кога: 06.06.2015 г.
 • Какво: Бягане към хижа "Козя" стена със състезателен и благотворителен характер по две различни трасета.

Повече информация може да намерите в събитието ТУК

За контакти: Бранислав Бранков 0887 99 07 53, reconprog@gmail.com

Таксата за участие в състезанието е на стойност 20 лв за възрастни и 5 лв за деца (под 16г.) при онлайн регистрация до 22.05.2015. По-късната регистрация и регистрацията на място променят таксата на 25 лв за възрастни, като за децата се запазва същата. 

Регистрирайки се и заплащайки таксата си навреме, вие помагате на нас, организаторите в това да ви осигурим по-пълноценно преживяване по време на състезанието. 

Чрез участието си в състезанието със заплащането на “такса участие” вие подкрепяте кампанията “Професия ХИЖАР”, която има за цел набирането на средства за закупуването, транспорта и монтажа на електросистема от независими енергийни източници на хижа Козя стена. 

Таксата включва:

 • стартов пакет; 
 • осигурен екип на ПСС, на терен;
 • храна и вода на подкрепителните пунктове;
 • транспорт на багаж до хижа Козя стена.

Таксата не включва:

 • планинска застраховка, която е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ за участие; 
 • транспортни разходи – поради характера на терена на състезанието, не можем да осигурим транспорт за участниците от финалните точки обратно до старта;
 • нощувка в района за тези, които решат да останат.

Вашият коментар