PARK(ing) Day променя местата за паркиране в Пловдив през септември

Международната екологична инициатива PARK(ing) Day ще се проведе за първи път в Пловдив на 13 септември

Осмото издание на събитието се организира от фондация Credo Bonum

Екологичното събитие цели да насочи общественото внимание към идеята за по-добра и по-чиста градска среда. Всяка година в него се включват граждани, активисти, бизнеси и организации, които реализират оригиналните си идеи и превръщат определени паркоместа във временни пространства за хората, вместо за автомобилите.

Фондация Credo Bonum отправя покана към желаещите да се включат в инициативата и ще подкрепи финансово реализацията на четирите най-оригинални предложения. За да участвате трябва да изпратите имейл със заглавие PARK на адрес office@credobonum.bg, в който да опишете идеята, с която бихте искали да трансформирате едно паркомясто.

Предложението може да бъде вдъхновено от стремежа за подобряване на градската среда, отговорното отношение към природата или осъзнатата необходимост от повече пространство за хората.

Реализацията на проекта трябва да показва потенциала на едно очертано паркомясто, когато на него няма спрян автомобил. Идеята трябва да не е представяна в предишни издания на събитието. Участието е безплатно, а местата са ограничени до петнадесет. Крайният срок за кандидатстване е 23 август. 

Вашият коментар