Тайната Българе се разкрива на Античния театър през септември

Предпремиерно в Пловдив през септември седем неразказани истории "Тайната БЪЛГАРЕ

В началото на есента именитият хореограф Христо Димитров подготвя специален подарък за феновете на българското фолклорно наследство и най-вече за почитателите на изкуството на Национален фолклорен ансамбъл  "БЪЛГАРЕ" по случай своята 50-годишнина.  

На 11 септември от 20:30 часа на сцената на Античния театър в Пловдив ще се състои предпремиерата на спектакъла. Юбилярят неслучайно е избрал да сподели събитието с пловдивчани, сред които са много негови колеги и приятели. Христо Димитров завършва своето висше образование в АМТИИ-Пловдив в специалност "Хореографска режисура" и градът под тепетата заема специално място в сърцето му.

 

Тайната "БЪЛГАРЕ" – седем неразказани истории е озаглавил разказа за делото на живота си доказаният творец, който и сега е автор на сценария, режисурата и хореографията. Зрителите ще проследят най-доброто, представено през годините от Христо Димитров и ансамбъл "БЪЛГАРЕ" в седем сценични картини. Освен историята на създаване на всяка от картините, присъстващите ще станат съпричастни и към интригуващи моменти от биографията на ансамбъла и на неговия ръководител.

"На този бенефис за последен път ще изляза на сцената да танцувам  като участник в спектакъл. Приходите от двете представления ще внеса във фонда за реализиране на новата ми идея – предстоящото грандиозно шоу по мои сценарий и режисура, предназначено за европейската и световната сцена. Това ще е спектакъл с широко международно участие, в основата на който, естествено, ще е ансамбъл "БЪЛГАРЕ". – открехва леко завесата към новите си творчески търсения Христо Димитров.

Билетите за предпремиерата на Тайната "БЪЛГАРЕ" – Седем неразказани истории в Пловдив на цени от 20, 30, 40 и 50 лева са вече в продажба на касата пред община Пловдив, Билетна каса „Маскарт“ в ДК „Борис Христов“, Туристически информационен център до Римския стадион и в цялата партньорска мрежа на Eventim.bg.

СНИМКИ от представлението на Ансамбъл Българе през 2018-та година може да видите ТУК

Вашият коментар