Ученици от Руската печелят престижна награда за екология в Шефилд, Англия (ВИДЕО)

Проект за растения в Космоса и как се държат различни предмети в това пространство е разработката, с която ученици от ЕГ "Иван Вазов" печелят престижно състезание за научни разработки в Шефилд Англия. Възпитаниците на Христина Костадинова не просто впечатляват, а направо смайват връстниците си от 11 европейски страни и правят един огромен скок над обучителния процес в България, в който, както знаем, липсва практиката. 

"Много е трудно това, което постигнахме. Даже аз самата не вярвах на този успех, защото страните, с които се състезавахме са доста по-напред от нас. Дължа го най-вече на взаимната работа с Пловдивския университет, с който от известно време развиваме научни дейности и се стремим да предоставяме на възпитаниците на Руската една по-добра база", сподели преподавателката Христина Костадинова.

Това, което те изследват е развитието на растението репичка в нетрадиционна среда, заради многото й полезни качества и свойства. Отборът е съставен от Александра Димова, Георги Стоянов, Белослава Генова и Николина Колева.Всички те споделя, че няма да останат да учат в България, а ще насочат усилията си престижни университети в Европа, като някои от тях вече имат предложения ВУЗ-ове в чъжбина. Чуйте какво казаха още пред камерата на Mediacafe:

На самата презентация пред студентите децата, повечето от които са 10-и клас, подариха на любимия си преподавател специален подарък, с който изразиха огромното си уважение към нея.

Вашият коментар