Зелен ден на младежта в община Марица

Идеята за чиста околна среда е може би най – разпространената новина в последните две години, не само в България, но и по света.

Какво: „Зелен ден на младежта в община Марица”

Кога:  23 Септември 2012

Начало на почистването:  10:00 часа
Начало на партито:  18:00 /Носете си усмивките и зеленото настроение/

Защо: „Да направим утрешният ден по-чист”

Същата идея подтиква хъсът и мотивацията на шест млади хора, жители на община „Марица”, да  създадат неформална група „Зелена младеж”.

Събитието, което организират е под наслов „Зелен ден на младежта в община Марица” и цели да обедини млади хора от 19 населени места, с идеята да създадат чиста и приветлива околна среда в общината и да подтикнат хората към създаването на гражданско съзнание и елементарни навици за поддъражане на чиста околната среда.

Проектът е първият по рода си, изразяващ се в иновативен подход, именно атрактивна програма на почистването и Ди – джей парти на открито. Програмата включва:

  • 10:00 – Начало: Почистване и озеленяване на всяко едно от 19-те населени места в община „Марица” от младежите от съответното село.
  • 18:00 –  Начало на партито: Зеленият ден ще приключи със зелено парти на открито, забавни спортни игри, състезания, много награди и популярен DJ.

Проектът „Зелен ден на младежта в община Марица” е с тематична насоченост околна среда. Основната цел на проекта е създаване на чиста и приветлива околна среда в общината чрез организиране и осъществяване на "Зелен ден на младежта".

Първият по рода си проект е разписан от шестте младежи и е одобрен от програмата „Младежта в действие” на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”. С пълната подкрепа на община „Марица”, той набира скорост.

2

Нашата цел е да превърнем събитието в място за среща на всички млади хора, обединени от една обща идея:

„Да направим утрешният ден по-чист”

Проектът залага на публичност чрез голям брой рекламни материали (плакати, флаери, тениски) и широка медийна подкрепа.

За автора

Вашият коментар