Студентите от АМТИИ в „Нощта на музеите и галериите“, не ги пропускайте!

Това, което може да видите на Нощта на музеите и галериите на 21.09 е едно "Нестабилно" представяне на студенти от пловдивската Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство. Фотографиите и видео предствянето на нестабилността в човешките отношения и природата ще може да намерите на ул. „П.Р.Славейков“ 5 след 19:00 часа.

„Нестабилно“ – Автори: студенти от АМТИИ, факултет „Изобразителни изкуства“ (фотографии)

 

В изложбата се представя цялостна идея за нестабилност. Доколко нестабилна може да бъде стабилността у човека, в човешките отношения и в природата. Подсказване за стабилното чрез показване на нестабилното в пространството около нас и свободна интерпретация на темата посредством фотография. Паралелно с изложбата посетителите ще видят и инсталация от различни осветителни тела и книга с размер 200/150 см, които имат за цел да внушат на зрителя цялостната идея чрез мястото и начина си на разполагане.

„Човекът и градът” – Автори: студенти от АМТИИ (филми)

Множество човешки фигури, преминаващи лица без обособяване и конкретизация на отделния човек. Загубване на индивида в тълпата – присъединяване към общата маса, общото мислене и загубата на качествата и идеите, сливайки се с тълпата. Видеата показват преходността на изкуството в градска среда и нямат за цел да бъдат излагани в зала. Компилация от типични звуци от улицата и части от разговори, сякаш чути от преминаващи хора, фрази, извадени от контекста, които губят значението и смисъла си.
 

За автора

Вашият коментар