Даващите печелят – BNI Пловдив стана на 1 година

Точно преди една година на 1 октомври бе създаден първият бизнес клуб BNI Растеж Пловдив

Точно преди една година на 1 октомври бе създаден първият бизнес клуб BNI Растеж в Пловдив. Едно от малкото млади дружества, но единствено по рода си, в което членуват бизнес лидери и организации, с философията Givers Gain (Даващите печелят). Основата на отношенията им е да правят бизнес чрез топли връзки и препоръки – най-добрият доказан работещ механизъм към успеха. В организацията може да се влезе също само с препоръка и предварително одобрение, защото организацията има точно определена структура на поведение. Лидерите се събират всеки четвъртък и не се стреми да продава помежду си, а да прави бизнес. BNI (Business Network International) е международна организация и работи ефективно близо 40 години на принципа на сплотените отношения и бизнес доверието, след което идва и препоръката за гарантирано свършена работа.В България съществува от 5 години с 12 дружества с 330 членове в Пловдив, София, Варна и Русе. За това време дружествата са генерирали 57 милиона лева бизнес помежду си. За последната 1 година BNI Растеж Пловдив е генерирало 1 милион лева и по този повод дружеството ще отпразнува тържествено в двора на Вила Юстина. Домакините ще посрещнат на поляните си стотици гости, за да отпразнуват и този календарен успех.

Мисията на организацията е да помага членовете да развиват значими и дългосрочни отношения с утвърдени професионалисти и хора от бизнеса.Последният мандат на лидерските екипи в BNI беше изпълнен с нови предизвикателства и с много постижения. От 1 октомври ще се предадат щафетата на достойните си наследници до края на март 2022 г. Бизнес клубът има управително тяло, което се сменя на шест месеца. До този момент начело са били Нейчо Тонев, в момента Стефан Върбанов, а от 1 октомври ще се избере нов мандат за Пловдив.

Моделът е създаден от д-р Айвън Майснер през 1985 г. в Калифорния, САЩ. 36 години по-късно организацията е израстнала до над 10 400 дружества, в които членуват 283 000 професионалисти и хора от бизнеса. През изминалите 12 месеца членовете на BNI в над 70 държави са разменили 12 400 000 бизнес препоръки и са генерирали бизнес на стойност 30 494 000 000 лв.Вашият коментар