„Изкуство във времето“ открива новия сезон с Viva La Musica

Впечатляващо музикално събитие ще зарадва пловдивчани на 6 октомври от 18:00 часа в Камерна зала на Областна администрация. Ценителите на изкуството ще имат възможността да се насладят на второто поредно издание на концерта Viva La Musica, организиран от Сдружение „Изкуство във времето“ и Областна администрация – Пловдив.

Той е част от проекта „Озвучаване на публични пространства с камерна музика“, чиято идея е музиката да напусне традиционните си места и да озвучи библиотеки, галерии, музеи и административни сгради.

Ето на кои изпълнители и произведения ще се насладим в октомврийската музикална вечер:

Сдружение „Изкуство във времето“ е основано през месец юли 2020 година от група музиканти и ценители на изкуството. Неговите цели са разширяване на аудиторията на камерната музика, естетическо възпитание чрез общуване с образци на класическата музика, разкриване и утвърждаване на нови духовни пространства, децентрализация в областта на културните събития, както и представяне на публиката на утвърдени творци и млади таланти.


През първия си творчески сезон (2020/2021) Сдружението изнесе концертите „Viva la musica”, м. октомври 2020, ОА – Пловдив; „180 години от рождението на П. И. Чайковски, м. ноември 2020, НБИВ; музикалната акция „С България в сърцето“, м. март, 2021, Галерия „Arsenal of Art”; „През чудния месец май“, м. май, 2021, НБИВ; участие в концерта на МШ „Музичко“, м. юли, 2021, гр. Куклен.


За автора

Вашият коментар