Фестивалът Plovdiv Vibes ще зарадва публиката на шест градски зони от21 до 30 април

Третото издание на Plovdiv Vibes надгражда изминалите си издания и градските зони на своя обхват, давайки подходяща основа за по-голям и разнообразен кръг от посетители. Фестивалът осигурява улеснен достъп до култура и изкуство в непосредствена близост до местните микро общности. Основната локация на Plovdiv Vibes 2023 ще бъде новата зона за културни събития на открито Plovdiv Stage Park в подножието на Младежки хълм, а програмата ще бъде подкрепена от микро събития в парковете Рибница, Лаута, Парк 2019 (“Елит”), Гребна База, и хълм Бунарджик. “Plovdiv Vibes обединява утвърдени и посещавани събития от пловдивския културен живот чрез включването им в единна платформа за творчески изяви” споделят организаторите от Инкубатор. Програмната палитра допринася за обогатяване на културния афиш на Пловдив и увеличава потреблението на култура и привличането на нови публики.

От 21 до 30 април, публиката ще се радва на музикални и сценични и изпълнения, заедно с DJ Akasha, DJ Skill, Dorothy Takev, VANINA, 6 am.concept, DJ Dan.ni, Джаз вечер с Преслав и Иван квартет. Организаторите обръщат специално внимание на танцовото изкуство и предоставят на публиката възможност за включване в открити уроци по салса, бачата и регетон, последвани от латино парти, заедно с танцова школа Алехандро на 29 април. Ще видим изпълненията на танцова школа Терпсихора, и театрална школа Арлекин.

Традиционните занаяти и ръчно творчество отново заемат важно място в концепцията на фестивала, като в двата уикенда, почитателите на приложните изкуства могат да посетят HandMade парк – зоната на фестивала, локализирана в подножието на Младежки хълм.

Проектът осигурява достъп на широка аудитория, включително на лица в неравностойно положение, предоставяйки възможност за пряк и безпрепятствен досег до изкуството, традициите, и културата на всички желаещи граждани и посетители на града. Именно за това организаторите, посвещават сценичната програма на 30-ти април на изпълнения и работилници за деца от групи в неравностойно положение. Социалната ангажираност на Plovdiv Vibes е обвързана и с благотворителен маратон в подкрепа на “Нощ на ангелите”, който ще се проведе на Гребна база от 18:30ч. на 27 април. Всички, които искат да подкрепят каузите на организацията могат да се присъединят и да изразят съпричастността си. Детската програма ще предостави различни творчески работилници, а посетителите на парк Рибница ще се забавляват заедно с клоунада, в изпълнение на артиста Маг Бамбини, която стартира от 18:00ч. на 30 април. Игрите също са важна част от фестивалната програма.

Любителите на загадки и мистерии ще могат да се включат в “семейни игри” заедно с Timescape в парк Лаута на 25 април, а тези, които си спомнят с носталгия за своето детство могат да разкрият на децата си магията на забавлението с “Игрите на 90те” на 29 април в Plovdiv Stage PArk, а настолни игри на открито ще играем, заедно с Offline Café в утрото на 22-ти април. Театър, кино, изложби, кулинарни работилници и още музика ще изпълнят последните 10 дни на април с вибрациите на Plovdiv Vibes 2023.

Можете да следите програмата подробно в социалните мрежи и в събитието Plovdiv VIbes 2023, както и да следете и уебсайта на Инкубатор. Plovdiv VIbes 2023 се организира от сдружение Творчески комплекс Инкубатор и e подкрепен от Община Пловдив, като част от Културния календар града за 2023г.

За автора

Вашият коментар