Хиляди пяха и танцуваха в първия ден на Франкофоли в Пловдив

Снощи хиляди жители и гости на Пловдив споделиха франкофонската емоция с Молец, Имани, LP, Bon Entendeur и Елена Папаризо на Гребната база в града в откриващия ден на фестивала, посветен на френската музика и култура Франкофоли 2023.

След емоционалния първи ден в първото издание на фестивала, което се провежда в Пловдив, днес на сцената се качват носителите на 6 латиноамерикански награди Грами – Gente De Zona, Миро, Gims, La Caravane Passe и Shouse. Любопитен елемент от програмата за вечерта на 17 юни е, че в изпълнението на Gims, ще се включи и ансамбъл „Тракия“.

В атрактивната музикална програма на двудневния фестивал участие ще вземат и екип от инструктори по спортни танци начело с Рамон Мартинес, които ще организират флашмоб с латино ритми и зумба фитнес преди на сцената да се качат кубинските регетон майстори Gente De Zona. Превърнали се от улична рап формация в световноизвестно дуо – Alexander Delgado Hernández и Randy Malcom Martínez – Gente De Zona стартират европейско турне тази вечер от Пловдив.

Дуетът се появява на музикалната карта през 2013 г. с „Yo Quiero (Si Tu Te)“, в която участва Pitbull. Но „Bailando“, мега хитът на Енрике Иглесиас от 2014 г. с тяхно участие, прави дуото разпознаваемо на международно ниво, като видеото към песента събира близо 3 милиарда гледания!

В продължение на десетилетие и половина любопитно изследване и усъвършенстване на различни звуци, Gente De Zona вече могат да се похвалят като носители на шест латиноамерикански награди „Грами“, записват с изпълнители като Марк Антъни, Кайли Миноуг, Талия, Питбул, Дженифър Лопес и др. А тази вечер те се качват на сцената в Пловдив!

За автора

Вашият коментар