Градушка колкото яйце удари София (СНИМКИ)

Силна буря и градушка удариха столицата София около 17 часа. Някои от ледените късове са с размера на малки яйца. Според очевидци на места има и инциденти със счупени стъкла и огънати ламарини на автомобили. Само за минути, след като пороят започна, земята побеля от ледените късове. 

Сред пострадалите обекти е например Полският институт на ул. Веслец – на снимката тук. Част от буквите на офиса им са откъртени от градушката. Улиците са масово наводнени, което предизвиква и проблеми с транспорта и задръствания.

 

Припомняме, че преди около месец страшна буря удари и Пловдив. Снимки от тогава може да видите от тук.

  

 

От Столична община съобщиха, че стихията е счупила предно стъкло на трамвай по линия 12 на булевард „Черни връх”, пише Dnes.bg.

Превозните средства на градския транспорт се движат с намалена скорост. В Столичната община има подадени сигнали за счупени от градушката прозорци на жилища и автомобили, както и паднали дървета, неработещи светофари на Царица Йоана, завиряване на участъци по „Цар Борис ІІІ”.

В района на Сточна гара движението изцяло е спряно, съобщиха още от общината. Най-много сигнали за щети са постъпили от районите „Люлин”, „Нови Искър”, „Модерно предградие”. Екипи на общината и столичната пожарна работят по отстраняване на повредите.

снимки: Mediacafe.bg – Стефан Стефанов, Фейсбук, Investor.bg

За автора

Вашият коментар