Изгониха Миролюба Бенатова от траурното шествие в Катуница

Журналистката на Нова телевизия Миролюба Бенатова бе изгонена от Катуница тази сутрин от възпоменания за 5-годишнината от смъртта на двете момчета Ангел и Павел

Припомняме, че това е вторият случай на изгонване на репортерката от мястото, където двете момчета намериха смъртта си от клана Рашкови. През 2011-та тя провокира хилядите хора с провокативните си въпроси относно реакциите в нощта на убийството. Тогава тя бе репортер на bTV, а това й навлече гнева на хиляди българи в цялата страна заради коментара:

"Някои политически кръгове са организирали участието на крайнодесните ядра на футболните агитки. Аз самата съм правила разследвания на футболни агитки, замесени в наркопазара и организираната престъпност. Сега върху мен се съсредоточи техният организиран бунт, защото нарекох нещата с простите им истински имена и наблегнах на бездействието на полицията. Тези ядра, които провокират протеста, искат да бъдат припознати като гнева на гражданското общество, което смятам, че не е така. Аз не наричам тяхната агресия бунт на обществото и това е причината устата ми да бъде запушена. Подозирам политически момент, защото никой не спира кампанията срещу мен, даже напротив."

Това предизвика гнева на хората, които не са забравили и думите й днес и Бенатова, както и екипа й отново не бяха допуснати да снимат шествието. Хората и родителите на момчетата коментираха, че това е поредната провокация на журналистката към случилото се и смъртта на двете момчета, и за пореден път се заканиха, че тя не е добре приета в Катуница.

На шествието и поклонението на венците днес отново се събраха близките на двете момчета, десетки граждани, фенове на различни отбори, рокореи, които преди 5 години възстанаха срещу самозабравилата се циганска фамилия

  • Повече за събитията след убийството на Ангел и Павел може да видите ТУК
  • Декларацията на студентите след убийството в Катуница ТУК
  • СНИМКИ от протестите на 27-ми септември в Пловдив ТУК
  • Медиите и Катуница – два различни свята ТУК
  • Културата на протеста ТУК

За автора

Вашият коментар