Отново атентат в Лондон – две бомби заложени в метрото (ВИДЕО)

"Огнено кълбо" в лондонското метро изгори няколко души при експлозия в западната част на британската столица, съобщават световни агенции

Лондонската спешна помощ информира, че 18 души са хоспитализирани след експлозията. Няма ранени в критично състояние. 

Съобщава се за пътници с изгаряния по лицето, след като бяла кофа избухнала в задната част на влак. Свидетел заяви, че в кофата и извън нея има кабели.

Източници от звеното за контратероризъм съобщиха, цитирани от БиБиСи, че става въпрос за тероризъм.

Втора бомба е намерена в лондонското метро на станция "Парсън Грийс". Властите потвърдиха, че става дума за терористичен акт. Понастоящем полицията деактивира откритото устройство, съобщава Daily Express. 

Около 50 пожарникари са на мястото на експлозията. Очевидци съобщават, че ситуацията в Парсънс Грийн се е стабилизирала – паниката, възникнала непосредствено след инцидента, постепенно утихва. Поне 20 души са ранени при взрива, който стана тази сутрин. Вътре във вагона гръмна бял пластмасов контейнер с неизвестно съдържание.

Част от пътниците бяха изгорени по лицето и ръцете. За починали не се съобщава. Тереза Мей свика извънредно заседание на комитета Cobra във връзка с терористичния акт в лондонското метро.

По-рано днес редица пътници бяха ранени при експлозия във влак в Лондон. Огнена топка е оставила няколко души с изгаряния по лицето, а други се борят за живота си, съобщи Блиц, цитирайки DailyMail. Инцидентът станал на метростанцията Парсънс Грийн, Южен Лондон.  На снимките се вижда горяща пластмасова кофа, поставена в найлонов плик. Свидетели твърдят в социалните медии, че хората "крещели и бягали от влака".

Сигналът е подаден в полицията в 08,21 ч. тази сутрин. Пътници на метрото по District Line съобщават за паника и хаос след взрив на станцията. Избухнал е пожар. Според очевидец, един е пострадал. Той е получил изгаряния по лицето. Друг казва за множество ранени, „които се изгорили наистина зле”. Купе на влакчето се напълнило с дим и хората били евакуирани на платформата на Parsons Green. На присъстващите им било казано да си тръгнат още преди евакуацията на мотрисата, предава "Новини Лондон".

Лондонската полиция потвърди информацията.

Следобед премиерът Тереза Мей свиква събрание на извънредната комисия "Кобра" за обсъждане на нападението. Мей отбеляза в съобщение, че властите ще отговорят бързо и смело във връзка с терористичния инцидент.

Кметът на Лондон Садик Кан призова за спокойствие и подчерта, че Лондон "никога няма да бъде сплашен или победен от тероризма".

Снимки: Туитър

Вашият коментар