Празничен декември в Пловдив, изпълнен с много културни събития

В брой #8 на месечния бюлетин на "Пловдив 2019"  намерихме интересна информация за най-интересното, което предстои през декември в Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 г. 

Фестивалът на българското документално и анимационно кино "Златен Ритон" се провежда за 21-ви път

От 1 до 6 декември 2014 година в Пловдив ще се проведе 21-вият Фестивал на българското документално и анимационно кино “Златен ритон”. Той включва две конкурсни програми – за документално и анимационно кино, ретроспективни програми, както и допълнителна информационна програма. Прожекциите са организирани в Лъки Дом на киното, в сградата на Дома на науката и техниката, Пловдив, с вход свободен.

Нова театрална сцена и пълна програма за декември

През декември отваря врати новото пространство за експериментален театър в Пловдив Арт-сцена 4хП (Пространство за Паратеатрални Приключения Пловдив). Мястото е в Стария град (над ТИЦ 2) и там ще се провеждат още театрални ателиета за деца и възрастни. 

Коледно-новогодишни събития в Пловдив 

Всяка година Община Пловдив подготвя богата коледно-новогодишна програма с разнообразни събития и концерти. Как градът ще отпразнува празниците за първи път след обявяването му за Европейска столица на културата през 2019 г., ще можете да видите съвсем скоро на страницата на Общината, както и на тази на "Пловдив 2019". 

По традиция със своя коледно-новогодишна програма ще се включат и големите културни институции в Пловдив. Така например от Държавна опера Пловдив са подготвили богат на интересни концерти афиш. Специален акцент е концертът "Пловдив празнува с Виена, Ню Йорк и Берлин", който ще се проведе на 23.12. и на който ще звучат най-известните коледни мелодии.

За парти-ориентираната младеж местните клубове също са подготвили програма, изобилстваща на събития. Така например от Artnewscafe, вдъхновени от идеята ЗАЕДНО, ще организират голямо коледно празненство в клубното сърце на Тютюневия град – Stage 51 на 25 декември. 

Още прочетете ТУК.

За автора

Вашият коментар