Студентите пак окупираха Парламента – следете в Mediacafe (ОБНОВЕНА)

За пореден протест пред Народното събрание се събраха Ранобудните студенти и всички останали българи, които ги подкрепят. Денят 20 ноември е малко по-специален за протестите, тъй като днес в София се очаква да има митинги на КНСБ и на таксиметрови шофьори. Полицейското присъствие в столицата отново е засилено.

Към 12 часа пред Парламента вече са се събрали няколко стотин души. На жълтите павета има и сцена на КНСБ, както и тонколони с музика, но протестиращите студенти са значително повече. Традиционно те са подготвени с плакати и обичайните скандирания за оставка на правителството „Орешарски“. Цялата зона между бул. „Цар Освободител“, „Дондуков“ и „Васил Левски“ е окупирана от огромно количество полицейски служители, отново без отличителни знаци.

На места полицаите са струпани на групи в изчакване, много от тях само са затворили входовете към улиците между гореописаната зона и не допускат хора без предварителна проверка. За момента протестът протича мирно и без ексцесии.

Малко след  12 часа пред парламента пристигнаха няколко хиляди синдикалисти от протеста на КНСБ. До ескалация на напрежението  не се стигна, тъй като веднага след провокацията, младите хора се преместиха в градинката зад университета. След като членовете на КНСБ приключиха своят митинг и се отправиха към автобусите, с които са дошли, студентите  направиха пореден пърформанс. В него те бяха обвити в амбалажна хартия и държаха картонени пушки. Така, облечени като войници, те се хвърляха с бойни викове към Народното събрание, и с картонените оръжия обстрелваха парламента.

Междувременно един от полицаите припадна, а няколко студента веднага му оказаха първа помощ. Докато пристигне линейката и полицаят да бъде закаран в болница, всички скандирания и освирквания от страна на "ранобудните" спряха.

В момента (15:30 часа) студентите, които се отправиха по ул." Васил Левски", са блокирали кръговото на сточна гара.

Вашият коментар