Sofia Architecture Week представя „Град на бъдещето“ в Пловдив

Шестото поредно издание на Sofia Architecture Week тази година ще се проведе в Пловдив между 22-и ноември и 1-и декември. В него ще вземат участие девет от най-ангажираните архитектурни студиа в Европа – представители от Великобритания, Испания, Унгария, Холандия, Чехия, Норвегия, Австрия и Италия.

Програмата на тазгодишния форум бе представена пред журналисти тази сутрин от двамата куратори арх. Павел Янчев и арх. Орлин Манолов. Съдържанието е разпределено в основна програма в Пловдив и паралелна програма – в София.

Програмата е разпределена в три основни панела – Reduce, Reuse, Recycle, в който ще залегне неправилното използване на определени пространства. Вторият панел е под наименованието Analog/Digital, а третата – What’s Next, в който ще погледне в бъдещето на града, като се засегнат социалните елементи на архитектурата.

Програмата включва общо 40 прояви, сред които 10 презентации извън форума от представители на 12 различни държави; 10 студиа с българско участие; 13 изложби; филмова програма в „Грамофон“, както и обекти от алтернативната карта на Пловдив.

Откриването на най-големия архитектурен форум в България ще се състои на 22-и ноември от 19:00 часа в Дом на културата „Борис Христов“.

Всички прояви са безплатни с изключение на Форума на 30-и ноември и 1-и декември. Цените на билетите за двата дни са 25 лева за студенти от всички специалности и университети, и 40 лева – редовна цена. Организаторите предлагат специален билет за форума плюс нощувка с три възможности за избор на хотел, които за студенти започват от 39 лева с включена една нощувка.

Организатори на фестивала са ЕДНО и фондация „Америка за България“, в сътрудничество с Open Art Foundation.

Събитието е в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата за 2019 година.

Пълната програма можете да видите тук.

Вашият коментар